AFA

Què és


Les sigles AFA signifiquen: Associació de Families d’Alumnes, i és una entitat sense afany de lucre que agrupa les families dels alumnes de l’escola, reconeguda legalment al registre d'associacions i les seves funcions estan regulades per un decret de la Generalitat de Catalunya.
El seu objectiu fonamental és contribuir a la millora de la qualitat de l’ensenyament que reben els nostres fills. El seu funcionament es basa en el diàleg i la col·laboració amb els diversos sectors de la comunitat educativa.
L'AFA inverteix tots els seus recursos en l'alumnat. Gràcies a les aportacions de les famílies associades, pot contribuir anualment a millorar les necessitats de la nostra escola.

Quines són les funcions

 • Donem suport a pares i mares, mestres i alumnes i  també als òrgans de govern del centre en tot allò que contribueixi a la millora de la qualitat de l'ensenyament dels nostres fills.
 • Promovem la participació del pares a la comunitat educativa potenciant la seva implicació en el funcionament del centre.
 • És un espai de reflexió que permet als pares i mares reflexionar i opinar sobre el funcionament quotidià de l’escola i sobre temes educatius d’abast més general.
 • Som el principal interlocutor que tenen els mestres i equips directius per tractar els temes que afecten a tot el col.lectiu de famílies.
 • Participem en la presa de decisions i en el govern del centre mitjançant un representant del consell escolar del centre.
 • Orientem als pares en l’exercici dels seus drets i obligacions com a membres d’un centre educatiu sostingut amb fons públics.
 • Administrem i gestionem els recursos que aporten els associats.

Com ens organitzem

L'AFA de l'Escola Puig d'Arques ens organitzem a través de diferents òrgans, de la següent manera:

ASSEMBLEA GENERAL

L’Assemblea General és l’òrgan sobirà de l’AFA; aquesta se celebra com a mínim un cop l’any i s’informa a tots els pares i mares de l’escola per tal que hi puguin assistir i participar.

JUNTA DIRECTIVA

L’òrgan de coordinació i gestió és la Junta Directiva. Aquesta està formada per un/a president/a, un/a secretari/a, un tresorer/a i diversos/es vocals. Així mateix, qualsevol pare o mare que formi part de l’associació és convidat a participar en el projecte.
La junta es reuneix periòdicament cada primer dimarts de cada mes a les 21.30 del vespre.

Composició de la Junta

Presidència
Secretaria
Tresoreria
Vocalies

COMISSIONS

Les comissions són una fórmula que ens permet organitzar i gestionar eficaçment el funcionament de la junta i el serveis, projectes i activitats que ofereix l’AFA. Les seves funcions són:
Elaborar projectes de la pròpia Junta Directiva o per iniciativa de la pròpia comissió (en aquest cas prèvia aprovació de la Junta).
Portar a terme els projectes aprovats i fer-ne una posterior avaluació.
Les comissions que actualment l’AFA té en funcionament són les següents:
 •     Extraescolars
 •     Coordinació AMPES Cassà - xerrades
 •     Menjador
 •     Festa final de curs
 •     Patis
 •     Altres celebracions (Castanyada, Sant Jordi, marxa escolar...)   

Altres activitats

A més a més l'AFA ens impliquem i col·laborem en les festes i celebracions que es fan a l'escola: Castanyada, Xocolatada de Carnestoltes, portem el Patge Reial, preparem l’esmorzar de la Marxa Escolar, organitzem el Sopar de Final de curs…També col·laborem en els diferents projectes que es desenvolupen a l’escola: el Reciclatext, la Biblioteca, la Revista trimestral, l’Aula de Música, en l’equipament del gimnàs… en definitiva en tot allò que podem per tal de fer entre tots una millor escola!

Volem insistir en la importància que totes les famílies del centre siguin sòcies de l'AFA, perquè tots els recursos i esforços reverteixen directament en l'escola i els nostres fills i filles, a través de festes i celebracions, material i serveis. A més, la dedicació a l'AFA és desinteressada per part de totes les famílies que en formem part. Totes les propostes de col·laboració són benvingudes. Ens podeu fer arribar els vostres suggeriments de participació bé sigui en col·laboracions puntuals o en la implicació a la Junta de l'AFA o en alguna de les comissions de treball. 

Com vosaltres som pares i mares amb una inquietud en comú, els nostres fills. Si teniu ganes de col·laborar creieu que podeu aportar quelcom, teniu alguna idea o suggeriment, o potser algun dubte. Poseu-vos en contacte amb nosaltres. Entre tots trobarem solucions, idees… i qui sap potser nous projectes dels quals els nostres fills se’n puguin beneficiar. Som una peça més del trencaclosques format pels alumnes, els professors i la mateixa escola.

Animeu-vos us estem esperant!